Yoga Aanbod

Traditionele Yoga is een mooie basis yoga les en zeer effectieve manier om spanning te verminderen en spieren soepeler te maken. Een Traditionele Yogales bestaat uit:

 • Dru Yoga: hier gebruik ik de zonnegroet uit de Dru yoga traditie
 • Hatha Yoga: een combinatie van lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken
 • Iyengar Yoga: hierbij ligt de nadruk op het ontwikkelen van kracht, weerstand, flexibiliteit en balans, onder meer door concentratie op lichaamsdelen, spieren en botten. Je krijgt veel aanwijzingen om goed in de houdingen te komen.

Door deze unieke combinatie pak je de voordelen van drie typen yoga en hebben de oefeningen een nóg krachtiger effect. De hele les ben je bezig met oefeningen in rekken en strekken, we sluiten de les vervolgens af met een heerlijke ontspanningsoefening.   Wil je yoga volgen puur om je spierkracht, conditie en flexibiliteit op peil te houden en even lekker te ontspannen, dan kun je hiervoor ook prima terecht bij mijn Yoga van het Hart Studio.

Dru Yoga

is een elegante en krachtige vorm van yoga, gebaseerd op geleidelijke bewegingen, een gecontroleerde ademhaling en visualisaties. Met haar wortels sterk verankerd in de eeuwenoude yoga traditie, heeft Dru Yoga bewezen een positief effect te hebben op je hart, lichaam en geest. Ook verbetert Dru Yoga de flexibiliteit en kracht van je spieren. Je bouwt aan een hogere bewustwording van positiviteit en je hele wezen krijgt een nieuwe, frisse impuls.

Deze unieke en ontspannende vorm van yoga is geschikt voor iedereen. Of je nu jong of op leeftijd bent, stijf of lenig, stevig of slank, man of vrouw: het maakt niets uit. Dru Yoga heeft als kracht dat het zich aan de deelnemer aanpast: je hoeft bijvoorbeeld niet in staat te zijn om in de lotushouding te zitten. Nog een voordeel: gewrichten blijven soepel en onbelast tijdens de oefeningen.

Dru Yoga – bewegingen en effect

 • Activations: eenvoudige bewegingen om je spieren op te warmen en energievelden te activeren.
 • Energy Block Releases (EBR’s): vloeiende bewegingsreeksen om blokkades in gewrichten, spieren en organen los te laten.
 • Poses: houdingen met vloeiende bewegingen, soms in combinatie met ‘mudras’ (speciale handhoudingen) en ademhaling.
 • Sequences: rustige, vloeiende oefeningen die ontspanning, evenwicht en innerlijke kracht ondersteunen.
 • Relaxation: de laatste 10 – 15 minuten van de les ontspan je je hele lichaam en geest. Soms maak ik hiervoor gebruik van visualisaties of een bodyscan.

Energy Block Releases

Energy Block Releases (EBR’s) zijn bewegingsreeksen die kenmerkend zijn voor Dru Yoga. Ze ruimen systematisch de spanningsvelden en energieblokkades van het lichaam op. Oorzaken van energieblokkades kunnen zijn:

 • Verkeerde lichaamsbewegingen
 • Slechte houding, stijve spieren en gewrichten
 • Negatieve gedachten, star gedrag, onuitgesproken gedachten of emoties

Zodra energie geblokkeerd raakt, zet dat zich vast in de gewrichten. Als die energie niet wordt vrijgemaakt, dringt de blokkade dieper door in het lichaam. Dit zal zich eerst in de spieren vastzetten, later in de organen, wat uiteindelijk tot ziekte kan leiden. Door de zorgvuldig samengestelde EBR’s wordt energie vrijgemaakt. Ook hebben EBR’s een gunstig effect op het hele lichaam, hart en geest. Negatieve emoties worden getransformeerd tot een positieve innerlijke kracht: je lichaam is meer in evenwicht. De oefeningen van Dru Yoga kunnen zeer effectief zijn bij de bestrijding van rugklachten. Ook wordt de wervelkolom flexibeler door de Energy Block Releases en je spiergroepen worden sterker.   Wil je yoga volgen puur om je spierkracht, conditie en flexibiliteit op peil te houden en even lekker te ontspannen, dan kun je hiervoor ook prima terecht bij mijn Yoga van het Hart Studio.

Rustige yogavorm waar houdingen zonder spierspanning langer worden aangehouden, het bevordert de lenigheid en stimuleert het bindweefsel. Yin Yoga verbetert de stroming van energie, de immuniteit en emotionele stabiliteit.

Poweryoga is een krachtige, actieve en dynamische vorm van yoga die bestaat uit een combinatie van lichamelijke oefeningen en ademtechnieken.

Door de herhaling van de oefeningen, de vloeiende overgangen ertussen en de focus op je ademhaling ontstaat een flow, van waaruit je nieuwe fysieke en mentale uitdagingen kunt aangaan en je grenzen steeds iets verder kunt verleggen.

Van poweryoga word je sterker en leniger, je krijgt een betere conditie, je voelt je energieker en tegelijkertijd rustiger en het is goed voor je (lichaamelijke en gestelijke) balans.

Door de opties die er gegeven worden is de les voor iedereen toegankelijk.

Stoel Yoga is voor iedereen met of zonder blessures, jong of oud.


U kunt zich aanmelden door op de bovenstaande folder te klikken.

Bedrijfs Yoga.

Minder stress op het werk.

Bedrijfs Yoga is mogelijk op locatie of bij u op locatie.

De oefeningen die ik geef kunnen worden gevolgd in werkkleding, Zittend in een stoel of staand worden uitgevoerd. Voor de oefeningen hoeft men niet lenig te zijn.

Reden om te investeren in bedrijfs yoga.

 • Werknemers voelen zich beter en daardoor worden de werknemers productiever.
 • Er ontstaat minder afwezigheid bij de werknemers die bedrijfs yoga volgen.
 • Werknemers kunnen met bedrijfs yoga beter omgaan met stress en ongewenste situaties.
 • De werknemers bouwen onderling een goede communicatie op.
 • De werknemers hebben een hogere weerbaarheid tegen kritiek en veranderingen.
 • Lagere burn-out rate.

Kortom bedrijfs yoga geeft uw werknemers meer rust in het hoofd en lichaam.

Voor meer informatie verzoek ik u contact op te nemen met Christina door hier te klikken.