Yoga Aanbod

Traditionele Yoga is een mooie basis yoga les en zeer effectieve manier om spanning te verminderen en spieren soepeler te maken. Een Traditionele Yogales bestaat uit:

 • Dru Yoga: hier gebruik ik de zonnegroet uit de Dru yoga traditie
 • Hatha Yoga: een combinatie van lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken
 • Iyengar Yoga: hierbij ligt de nadruk op het ontwikkelen van kracht, weerstand, flexibiliteit en balans, onder meer door concentratie op lichaamsdelen, spieren en botten. Je krijgt veel aanwijzingen om goed in de houdingen te komen.

Door deze unieke combinatie pak je de voordelen van drie typen yoga en hebben de oefeningen een nóg krachtiger effect. De hele les ben je bezig met oefeningen in rekken en strekken, we sluiten de les vervolgens af met een heerlijke ontspanningsoefening.   Wil je yoga volgen puur om je spierkracht, conditie en flexibiliteit op peil te houden en even lekker te ontspannen, dan kun je hiervoor ook prima terecht bij mijn Yoga van het Hart Studio.

Lessen ‘Bewegen met Innerkracht’ zijn voor iedereen met: De ZIN om zichzelf beter te leren kennen De Moed om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven De WIL om stevig op eigen benen te staan en OPEN TE STAAN voor alles dat er in ´t leven is. Tijdens deze lessen gaan we spelen, ontdekken en ervaren hoeveel impact ons eigen bewegen en denken heeft op onze beslissingen en onze handelingen. Hoe je stevig op je eigen benen kan blijven staan, hoe je vanuit innerlijke kracht meer bergen kan verzetten dan met fysieke kracht… Spelen met je zelfbeeld, vertrouwen en eigenwaarde. Je verwonderen over je eigen mogelijkheden en kunnen. Je groeit 🙂 De bewegingservaringen zijn praktisch en direct toepasbaar in je dagelijkse leven. De basis is de Tai Chi vorm. Inge Neijenhuis geeft sinds 1992 lessen in bewust-bewegen en beoefent sinds 1995 deze Tai Chi vorm. Zij kan helder waarnemen en duidelijk onder woorden brengen wat er in en door het lichaam beweegt. In deze lessen ‘Bewegen met Innerkracht’ combineert zij haar 25 jaar ervaring in Tai Chi, Tai Jin Su, meditatievormen, Feldenkrais, en mindfullnes.

Voor meer informatie met betrekking tot lestijden en aanmeldingen. Graag contact opnemen met Christina door HIER te klikken.

Een persoonlijke yogales, speciaal afgestemd op jouw wensen en lichaam en geest en alles op video. Na een intakegesprek krijg je een persoonlijke yogales die past bij jouw situatie. Als je emotioneel of lichamelijk ergens mee zit, dan helpt deze les je in balans te komen. Ook kun je kiezen voor Personal Yoga als je je yoga houdingen wil verbeteren of dieper in de houdingen wil komen. Personal Yoga is daarnaast zeer geschikt als je het niet leuk vindt om aan een groepsles mee te doen. Personal Yoga Training is heel effectief om:

 • Specifieke lichamelijke klachten te verlichten
 • Je yogahoudingen te verdiepen of verbeteren
 • Ondersteuning te bieden bij het ombuigen van negatieve emoties naar positieve emoties
 • Bij je innerlijke kracht te komen en jezelf te versterken
 • Te ontspannen
 • Je spieren te versterken

Tarieven: Persoonlijke yoga les (1 intake gesprek en 1 begeleidende lessen): € 75,-. Privéles of begeleiding: € 25,- (1/2 uur) / € 40,- (1 uur)   Wil je yoga volgen puur om je spierkracht, conditie en flexibiliteit op peil te houden en even lekker te ontspannen, dan kun je hiervoor ook prima terecht bij mijn Yoga van het Hart Studio.


U kunt zich aanmelden door op de bovenstaande folder te klikken.

Dru Yoga

is een elegante en krachtige vorm van yoga, gebaseerd op geleidelijke bewegingen, een gecontroleerde ademhaling en visualisaties. Met haar wortels sterk verankerd in de eeuwenoude yoga traditie, heeft Dru Yoga bewezen een positief effect te hebben op je hart, lichaam en geest. Ook verbetert Dru Yoga de flexibiliteit en kracht van je spieren. Je bouwt aan een hogere bewustwording van positiviteit en je hele wezen krijgt een nieuwe, frisse impuls.

Deze unieke en ontspannende vorm van yoga is geschikt voor iedereen. Of je nu jong of op leeftijd bent, stijf of lenig, stevig of slank, man of vrouw: het maakt niets uit. Dru Yoga heeft als kracht dat het zich aan de deelnemer aanpast: je hoeft bijvoorbeeld niet in staat te zijn om in de lotushouding te zitten. Nog een voordeel: gewrichten blijven soepel en onbelast tijdens de oefeningen.

Dru Yoga – bewegingen en effect

 • Activations: eenvoudige bewegingen om je spieren op te warmen en energievelden te activeren.
 • Energy Block Releases (EBR’s): vloeiende bewegingsreeksen om blokkades in gewrichten, spieren en organen los te laten.
 • Poses: houdingen met vloeiende bewegingen, soms in combinatie met ‘mudras’ (speciale handhoudingen) en ademhaling.
 • Sequences: rustige, vloeiende oefeningen die ontspanning, evenwicht en innerlijke kracht ondersteunen.
 • Relaxation: de laatste 10 – 15 minuten van de les ontspan je je hele lichaam en geest. Soms maak ik hiervoor gebruik van visualisaties of een bodyscan.

Energy Block Releases

Energy Block Releases (EBR’s) zijn bewegingsreeksen die kenmerkend zijn voor Dru Yoga. Ze ruimen systematisch de spanningsvelden en energieblokkades van het lichaam op. Oorzaken van energieblokkades kunnen zijn:

 • Verkeerde lichaamsbewegingen
 • Slechte houding, stijve spieren en gewrichten
 • Negatieve gedachten, star gedrag, onuitgesproken gedachten of emoties

Zodra energie geblokkeerd raakt, zet dat zich vast in de gewrichten. Als die energie niet wordt vrijgemaakt, dringt de blokkade dieper door in het lichaam. Dit zal zich eerst in de spieren vastzetten, later in de organen, wat uiteindelijk tot ziekte kan leiden. Door de zorgvuldig samengestelde EBR’s wordt energie vrijgemaakt. Ook hebben EBR’s een gunstig effect op het hele lichaam, hart en geest. Negatieve emoties worden getransformeerd tot een positieve innerlijke kracht: je lichaam is meer in evenwicht. De oefeningen van Dru Yoga kunnen zeer effectief zijn bij de bestrijding van rugklachten. Ook wordt de wervelkolom flexibeler door de Energy Block Releases en je spiergroepen worden sterker.   Wil je yoga volgen puur om je spierkracht, conditie en flexibiliteit op peil te houden en even lekker te ontspannen, dan kun je hiervoor ook prima terecht bij mijn Yoga van het Hart Studio.

Hatha Yoga met Bara Plantinga

Hatha Yoga is de meest traditionele soort yoga die de basis vormt voor alle anderen yogavormen. Bara pakt het traditionele en geeft het een modern jasje aan.

De les begint altijd met ademhalingsoefeningen (pranayamas) die je helpen om weer tot jezelf te komen. Vervolgens een paar rondjes zonnegroet (surya namaskar) om op te warmen en dan is jouw lichaam klaar voor de echte yogahoudingen (asanas). In de yogalessen met Bara zal je dan onder andere bijvoorbeeld de kobrahouding (bhujangasan), de boomhouding (vrikshasan) of de hoofdstand (shirshasan) leren doen. Ontspannend maar ook uitdagend dus!

Hatha Yoga was ooit door monniken ontwikkeld om de organen gezond te houden. De yogahoudingen en ademhalingsoefeningen beïnvloeden dus ons lichaam positief van binnen uit. Er wordt natuurlijk ook goed gewerkt aan je spieren en flexibiliteit. Samen met een heerlijke eindontspanning zorgt Bara ervoor dat je zowel lichamelijk als geestelijk weer in balans komt.

Bara Plantinga is een enthousiaste Tsjechische en een gecertificeerde Hatha Yoga docente, die haar opleiding in India heeft gedaan. Meer weten? Ga dan naar www.baraplantinga.nl of bel 06 370 188 95.

Bedrijfs Yoga.

Minder stress op het werk.

Bedrijfs Yoga is mogelijk op locatie of bij u op locatie.

De oefeningen die ik geef kunnen worden gevolgd in werkkleding, Zittend in een stoel of staand worden uitgevoerd. Voor de oefeningen hoeft men niet lenig te zijn.

Reden om te investeren in bedrijfs yoga.

 • Werknemers voelen zich beter en daardoor worden de werknemers productiever.
 • Er ontstaat minder afwezigheid bij de werknemers die bedrijfs yoga volgen.
 • Werknemers kunnen met bedrijfs yoga beter omgaan met stress en ongewenste situaties.
 • De werknemers bouwen onderling een goede communicatie op.
 • De werknemers hebben een hogere weerbaarheid tegen kritiek en veranderingen.
 • Lagere burn-out rate.

Kortom bedrijfs yoga geeft uw werknemers meer rust in het hoofd en lichaam.

Voor meer informatie verzoek ik u contact op te nemen met Christina door hier te klikken.

Yin yoga is gericht op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten.
De houdingen rekken de dieper liggende spieren en maken het bekkengebied los.
De posities worden lang vastgehouden.
Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en verleggen.
Je gebruikt je lichaam niet in een houding te komen maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. De les heeft een rustig karakter,je hoeft niet intensief te bewegen maar je kunt juist de tijd nemen voor je lichaam.
Yin yoga is geschikt voor iedereen.