Yoga van het Hart Studio

Dru Yoga

een elegante en krachtige vorm van yoga

Dru Yoga

is een elegante en krachtige vorm van yoga, gebaseerd op geleidelijke bewegingen, een gecontroleerde ademhaling en visualisaties. Met haar wortels sterk verankerd in de eeuwenoude yoga traditie, heeft Dru Yoga bewezen een positief effect te hebben op je hart, lichaam en geest. Ook verbetert Dru Yoga de flexibiliteit en kracht van je spieren.

Centraal staan de vloeiende zachte bewegingen gericht op het opheffen van energieblokkades in het lichaam. Het geeft energie, plezier en ontspanning. Door deze vorm van yoga worden positieve kwaliteiten in jezelf opgeladen.

Deze unieke en ontspannende vorm van yoga is geschikt voor iedereen. Of je nu jong of op leeftijd bent, stijf of lenig, stevig of slank, man of vrouw: het maakt niets uit. Dru Yoga heeft als kracht dat het zich aan de deelnemer aanpast: je hoeft bijvoorbeeld niet in staat te zijn om in de lotushouding te zitten. Nog een voordeel: gewrichten blijven soepel en onbelast tijdens de oefeningen.

Waar staat ‘Dru’ voor in Dru Yoga?

Het Dru punt staat voor het stilte en rustpunt vinden in jezelf.  Hierdoor kan je niet alleen weer helemaal tot jezelf komen maar kan je ook ervaren dat je weer nieuwe energie krijgt. Het geeft je kracht en hierdoor ben je beter bestand tegen alle uitdagingen die het leven nu eenmaal van je vraagt.

Effectief bij rugklachten

Dru yoga is daarnaast bij uitstek een vorm van yoga die rugklachten kan helpen verminderen.

Veel mensen hebben te maken met fysieke klachten, waarbij rugklachten een van de belangrijkste is. We werken met houdingen die helpen om je rug sterker, flexibeler en vitaler te maken.

Het is heerlijk om te zien dat wanneer we Dru yoga effectief in zetten bij rugklachten veel van de klachten ook werkelijk verminderen. Ook wordt de wervelkolom flexibeler door de Energy Block Releases en je spiergroepen worden sterker.

Energy Block Release (EBR’s)

Veel mensen hebben last van stress, doordat het tempo in het dagelijks leven hoog ligt. Het is steeds lastiger om je eigen grenzen aan te geven, en je bent minder in staat om aan te voelen wat belangrijk is voor jou. Deze stress slaat zich op in je lichaam en zorgt voor allerlei gezondheidsklachten. Energy Block Release (EBR) helpt.

Energy Block Releases (EBR’s) zijn bewegingsreeksen die kenmerkend zijn voor Dru Yoga. Ze zijn zo ontwikkeld dat ze  systematisch de spanningsvelden en energieblokkades van het lichaam opheffen.  Oorzaken van energieblokkades kunnen zijn:

  • Verkeerde lichaamsbewegingen
  • Slechte houding, stijve spieren en gewrichten
  • Negatieve gedachten, star gedrag, onuitgesproken gedachten of emoties

Zodra energie geblokkeerd raakt, zet dat zich vast in de gewrichten. Als die energie niet wordt vrijgemaakt, dringt de blokkade dieper door in het lichaam. Dit zal zich eerst in de spieren vastzetten, later in de organen, wat uiteindelijk tot ziekte kan leiden. Door de zorgvuldig samengestelde EBR’s wordt energie vrijgemaakt. Ook hebben EBR’s een gunstig effect op het hele lichaam, hart en geest. Negatieve emoties worden getransformeerd tot een positieve innerlijke kracht: je lichaam is meer in evenwicht. De oefeningen van Dru Yoga kunnen zeer effectief zijn bij de bestrijding van rugklachten. Ook wordt de wervelkolom flexibeler door de Energy Block Releases en je spiergroepen worden sterker.

Wil je yoga volgen puur om je spierkracht, conditie en flexibiliteit op peil te houden en even lekker te ontspannen, dan kun je hiervoor ook prima terecht bij mijn Yoga van het Hart Studio.